Kandyzowane Skórki Cytrusowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kandyzowanych skórek cytrusowych. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 375 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać różowy grejpfrut, cytryny, pomarańcze, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kandyzowane Ciasteczka Imbirowo-Cytrusowe, Ceviche przegrzebkowe z kandyzowanymi cytrusami, oraz Sałatka cytrusowa z kandyzowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grejpfruty, pomarańcze i cytryny podzielić na 6 części (nie kroić na owoce).) Zdjąć paski skórki palcami. Przesuń mały, ostry nóż wzdłuż wnętrza peelingów, aby usunąć nadmiar membrany, aby peelingi miały około 1/4 cala. gruby.
Pokroić skórki wzdłuż na paski około 1/2 cala. szeroki w środku i zwężający się na końcach.
Umieścić peelingi w 3-do 4-qt. rondel i dodać zimną wodę do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia, a następnie odcedzić. Powtórz jeszcze dwa razy.
Napełnij patelnię 2 1/2 szklanki wody i 2 1/2 szklanki cukru; doprowadzić do wrzenia, upewniając się, że cukier się rozpuszcza.
Dodać peelingi i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż peelingi staną się przezroczyste i syrop zaczyna tworzyć większe pęcherzyki, około 1 1/2 godziny.
Odcedzić Skórki, oszczędzając syrop do innych zastosowań (takich jak polewa naleśniki), jeśli chcesz.
Rozłóż peelingi na niereaktywnym stojaku chłodzącym ustawionym na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Pozostawić do wyschnięcia na noc.
Resztę 1 szklanki cukru włóż do miski i wrzuć skórki do cukru przez garść, wytrząsając nadmiar. Umieść skórki na czystej blasze do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia jeszcze 1 dzień.
Podawać Skórki gładkie lub zanurzone w czekoladzie.*
* Melt 10 oz. posiekaną słodko-gorzką lub półsłodką czekoladę na małej patelni nad ledwo gotującą się wodą. Skórki zanurzyć w połowie czekolady; ustawić na blasze do pieczenia wyłożone woskowanym papierem. Schłodzić do Ustawienia, około 30 minut.
Make ahead: do 3 miesięcy, schłodzony hermetycznie.
Box it: krystalicznie czyste pudełka, od $2 5/25; clearbags.com