Kanapki ze szpinakiem i bekonem

Kanapki ze szpinakiem i bekonem mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 10 porcji z 391 kaloriami , 12 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 1,04 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ser mozzarella, sól, chleb i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Pieczone jajka i krem z bekonu w gniazdkach szpinakowych fettuccine , Sałatka z gruszką, serem kozim i szpinakiem z ciepłym dressingiem klonowo-bekonowym oraz Sałatka z pieczoną dynią, pekanami, bekonem, mieszanką zielonych liści i młodego szpinaku z winegretem z syropu klonowego .
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnim ogniu, podsmaż czosnek na oliwie.
Dodaj szpinak, sól i pieprz; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak będzie ciepły.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
Dodaj boczek i mozzarellę; dobrze wymieszaj. Pokrój chleb poziomo.
Rozłóż około 2 i 1/4 szklanki mieszanki szpinakowej na każdej połówce.
Jeśli chcesz, posyp parmezanem.
Piec w temperaturze 450° przez 6–8 minut lub do momentu roztopienia się sera.