Kanapki z wędzonym łososiem i cebulką
Kanapki z wędzonym łososiem i cebulką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 109 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście rukoli, nasiona sezamu, łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Kanapki z wędzonym łososiem i cebulką, Naleśniki ziemniaczane i kanapki z wędzonym łososiem, oraz Wędzony łosoś i Scallion Scramble z pełnoziarnistym tostem z kozim masłem serowym.
Instrukcje
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż światło złoty, o 2 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
W robocie kuchennym połącz łososia, wasabi, imbir i crme frache i pulsuj, aż będzie gładka.
Przenieść do miski. Wyczyść procesor.
Dodać twarożek, szalotki i rukolę do procesora i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i białym pieprzem.
Za pomocą małej szpatułki rozprowadzić niewielką łyżkę serka scallion na każdej z 3 kromek chleba.
Rozprowadzić niewielką łyżkę mieszanki łososia na każdej z 2 kromek chleba. Ułóż chleb, zaczynając i kończąc warstwą scallion; top stos z zwykły kromkę chleba i naciśnij, aby zamknąć. Powtórz z pozostałym chlebem, serem śmietankowym i mieszaniną łososia, tworząc 4 stosy kanapek.
Używając ostrego ząbkowanego noża, przycinaj Skórki.
Przeciąć każdy stos kanapek na pół.
Spread scallion cream cheese na dłuższej stronie każdej pół kanapki, a następnie zanurzyć długie boki w tosty sezamu, naciskając na płaszcz.
Każdą kanapkę pokroić na pół na 4 mniejsze kanapki, pozostawiając 1 stronę pokrytą sezamem.
Przenieść kanapki na talerz i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.