Kanapki z wołowiną w stylu południowo-zachodnim
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na żydowskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu kanapki z wołowiną po południowo-zachodniemu. To danie główne ma 689 kalorii , 73 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bez nabiału jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,17 USD za porcję . 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup papryczki chipotle en adobo, wodę, wołowinę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Kanapki z wołowiną grillowaną , wołowina grillowana i wołowina duszona w piwie z sosem Ding Dang Good są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dopraw wołowinę hojnie solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzej dużą, ciężką patelnię na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj olej i podgrzewaj, aż zacznie dymić.
Dodaj mięso i smaż, przewracając je raz, aż się zrumieni z obu stron, łącznie około 10 minut.
Przełóż mięso do wolnowaru; pozostaw patelnię na ogniu.
Do sosu na patelni dodaj czosnek, cebulę, chili w proszku, kolendrę i kminek i mieszaj, aż do uzyskania przyjemnego aromatu, około 1 minuty.
Dodaj ocet i gotuj, aż prawie zniknie, skrobiąc dno patelni drewnianą łyżką. Wymieszaj z wodą i wlej mieszankę na mostek. Rozgnieć pomidory palcami w wolnowarze; dodaj sok pomidorowy, chipotle, liście laurowe i melasę. Przykryj garnek, ustaw na LOW i gotuj mostek, aż będzie się łatwo rozdzielał widelcem, około 8 godzin.
Aby podać, włóż mięso do wolnowaru i za pomocą dwóch widelców rozdziel je na kawałki, a następnie równomiernie wymieszaj z sosem; dopraw solą i pieprzem do smaku.
Usuń i wyrzuć liście laurowe. Nałóż mięso na bułki i podawaj z jalapenos. (To danie jest również świetne zwinięte w tortille.)