Kanapki z sałatką stekowo-jajeczną
Kanapki z sałatką stekowo-jajeczną to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 850 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz sól i pieprz, szczypiorek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Awokado Sałatka Jajeczna Kanapki Z Herbatą, Kanapki z sałatką stekową z kaparami, oraz Kanapki ze szpinakiem + Sałatka truskawkowa.
Instrukcje
Umieścić jajka w średnim rondlu wypełnionym zimną wodą i doprowadzić do szybkiego wrzenia. Przykryć i odstawić na ciepło przez 10 minut.
Odcedzić i napełnić patelnię zimną wodą, potrząsając jajkami z boku patelni, aby je złamać. Jajka obrać i grubo posiekać. W średniej misce, połączyć majonez, papryka, musztarda sucha, szczypiorek, Worcestershire i gorącym sosem.
Dodać posiekane jajka i seler, doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce sałatkę jajeczną.
W międzyczasie zapal grill.
Steki i chlebek pita posmarować olejem. Grillować pita przez 30 sekund na stronę, Tylko do momentu podgrzania i lekko tosty. Natychmiast owinąć w folię, aby zachować miękkość. Steki przyprawiamy solą i pieprzem i grillujemy na umiarkowanie wysokim ogniu przez około 10 minut, obracając raz, na średnio rzadkie mięso.
Przenieś steki na deskę i pozostaw na 10 minut. Steki cienko pokroić na ziarno.
W średniej misce wymieszać sok z cytryny z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Dodać rukolę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Sałatkę jajeczną rozłożyć na chlebie pita (nie kromkować). Ułóż pokrojony stek na połowie pita i top z rukolą. Złóż pitas zamknąć i służyć kanapki od razu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.