Kanapki Z Kurczakiem Focaccia
Przepis Chicken Focaccia kanapki może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 30g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapki Z Rukolą Focaccia Z Kurczakiem, Pieczony kurczak, cukinia i kanapki z ricottą na Focaccii, oraz Kanapki Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą pierś kurczaka przeciąć na pół poziomo i lekko zalać kurczak sprayem do gotowania.
Posyp włoską przyprawę, czosnek w proszku, czarny pieprz i 1/8 łyżeczki soli nad kurczakiem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Zmniejszyć ciepło do medium; dodać wodę. Gotować 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Powrót do patelni na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną cebulę; smażyć 2 protokół.
Dodaj paprykę, zielona cebula, i pozostałe 1/8 łyżeczka soli; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Ułożyć dolną połowę focaccii na blasze do pieczenia; wierzch z kurczakiem. Ułożyć mieszankę cebuli równomiernie na kurczaku; posypać serem. Broil 2 minuty lub do rozpuszczenia sera. Wierzch z pozostałym chlebem; pokroić na 4 równe porcje.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon