Kanapki z ciecierzycą, krewetkami i chorizo Pita
Kanapki z ciecierzycą, krewetkami i chorizo Pita to bezmleczne danie główne. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 759 kalorii, 37g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. 686 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, ciecierzycy, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kanapki pita z tunanem i ciecierzycą, Cytrynowe Brokuły, Ciecierzyca I Awokado Kanapki Pita, oraz Kanapki pita nadziewane ciecierzycą z sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Posmaruj pitas po obu stronach 2 łyżkami oliwy z oliwek. Ułóż pitas na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie dymić.
Dodaj chorizo i sautée aż do początku chrupiące i render, 2 do 3 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć do dużej miski. Rezerwy wytopiony tłuszcz, pozostawiając 1 łyżkę na patelni.
Pokroić krewetki na sucho ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj krewetki, czosnek, i skórka z cytryny na patelni i gotować, podrzucanie, aż złoty i nieprzezroczyste, 2 do 3 protokół.
Przenieść do miski z chorizo.
Dodaj 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu chorizo do patelni; jeśli nie ma wystarczającej ilości tłuszczu, uzupełnić ilość oliwą z oliwek.
Dodać ciecierzycę i gotować 1 minutę.
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj na średnim ogniu, tłucz ciecierzycę łyżką do gotowania, aż większość bulionu zostanie wchłonięta, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj sok z cytryny i rukolę.
Przenieść pitas do deski do krojenia i odciąć około 1/3-delikatnie otwarta kieszeń.
Podziel mieszankę ciecierzycy między pitas. Podzielić krewetki-mieszanka chorizo między pitas.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris