Kanapki Panini
Kanapki Panini to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 379 kalorii. Za 2,0 USD za porcję, ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 9 osób. Udaj się do sklepu i kup kilka liści bazylii, pieczonego indyka, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Kanapki Panini, Kanapki Panini z serem Fondue i Kanapki Panini z grillowanym indykiem.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową lub maszynę do panini na średnim ogniu.
Posmaruj środek każdej bułki 1 łyżką majonezu. Złóż kanapki z pozostałych składników oprócz masła. Doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj niewielką ilością masła górę i dół każdej bułki; umieść kanapkę na patelni, na maszynie do panini i grilluj. Gotuj od 5 do 7 minut.
(Jeśli używasz patelni, dociśnij kanapkę pokrywką patelni. Smaż kanapki około 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu, aż chleb się zarumieni.)
W przypadku majonezu: wymieszaj wszystkie składniki w małej misce. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.