Kanapka z wieprzowiną w stylu Hoi An (Banh mi Thit Hoi An)

Kanapka z wieprzowiną w stylu Hoi An (Banh mi Thit Hoi An)
Hoi An-style piekarnik-crisped Pork Sandwich (Banh mi Thit Hoi An) może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 555 kalorii, 29g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz smażoną szalotkę, mieszankę sałatek, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszankę przypraw można śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kanapka z kurczakiem w stylu Banh Mi, Banh Mi (kanapka w stylu wietnamskim), oraz Wietnamska Kanapka Z Wieprzowiną (Banh Mi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 8-do 10-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać pięć przypraw, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z olejem, szalotką i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj mieloną wieprzowinę i często mieszaj, rozbijając łyżką, aż mięso będzie kruche i nie będzie już różowe, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
MięsoMięso
3
Dodaj sos sojowy, cukier i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
SólSól
4
Bagietki przeciąć na pół w poprzek, następnie podzielić wzdłuż prawie do końca, pozostawiając połówki przymocowane z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
5
Rozprowadzić około 1 łyżeczki pasty chili po jednej stronie każdej sekcji bagietki. Łyżka około 1/6 ciepłej mielonej mieszanki wieprzowej, w tym soków, na pastę chili. Do każdej kanapki równomiernie włożyć 1/6 plastrów wieprzowiny. Ustaw kanapki nieco od siebie na 12-przez 15-calowej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
BagietkaBagietka
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż nadzienie będzie ciepłe i chrupiące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij kanapki z piekarnika i napełnij każdą 1/6 ogórków, mieszanką sałat, bazylią i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
SzalotkaSzalotka
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Dodaj więcej pasty chili i soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
SólSól

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn