Kanadyjskie tarty z masłem
Need a deser wegetariański lacto ovo? Canadian butter tarts może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz opakowanie gotowe walcowane ciasto kruche, ekstrakt z wanilii, cukier muscovado i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 321 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Prawdziwe Kanadyjskie Tarty Z Masłem, Kanadyjskie masło jabłkowe, oraz Wielka Kanadyjska Tarta Z Masłem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aby było nieco cieńsze niż prosto z opakowania. Następnie wytnij 18-20 naboi za pomocą frezu karbowanego 7,5 cm, ponownie zwijając wykończenia. Użyj rund, aby wyłożyć dwie głębokie 12-dołkowe puszki na tartę (nie puszki na muffinki). Jeśli masz tylko regularną, 12-dziurkową puszkę do tarty, będziesz mógł zrobić jeszcze kilka nieco płytszych tarty.
Jajka ubić w dużej misce i połączyć z resztą składników z wyjątkiem orzechów włoskich. Przełóż tę mieszaninę do patelni i mieszaj nieprzerwanie przez 3-4 minuty, aż masło stopi się, a mieszanina pęcherzyków i zaczyna gęstnieć. Powinna być wystarczająco gruba, aby pokryć tył drewnianej łyżki. Nie przegotować, i należy mieszać cały czas, jak mieszanina może łatwo spalić.
Wyjąć z ognia i wymieszać orzechy.
Łyżka nadzienia do nieobrobionych skorupek tart tak, aby jego poziom z ciastem.
Piec przez 15-18 minut, aż zestaw i blady złoty. Pozostaw w puszce do ostygnięcia na kilka minut przed podniesieniem do stojaka z drutu.
Podawać na ciepło lub na zimno.