Kamienny Krab z sosem musztardowym
Jeśli 87 centów za porcję spada w budżecie, kamienny Krab z sosem musztardowym może być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 69 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka musztardy, czosnku, kamiennych pazurów kraba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kamienne pazury kraba z sosem musztardowym, Schłodzone Kamienne Pazury Kraba Z Sosem Musztardowym, oraz Mostek z sosem musztardowym mielonym kamieniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubij razem suchą musztardę, cukier i 2 łyżki ciepłej wody; odstawić 5 minutes.In mała patelnia do smażenia na umiarkowanym ogniu, rozgrzać 2 łyżki oleju.
Dodać czosnek i szalotka i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, przez 1 minutę.
W dużej misce za pomocą trzepaczki balonowej ubij żółtka przez 1 minutę, aby je rozjaśnić.
Ubić sok z cytryny, musztardę Dijon, sól i pieprz cayenne.
Dodać mieszankę sucha musztarda, wraz z czosnkiem i szalotki, i mieszać aż do mieszania. Stopniowo skropić w pozostałych 3/4 szklanki plus 2 łyżki oleju, ubijając do połączenia. Przykryć i schłodzić co najmniej 20 minut przed podaniem. Zrób z wyprzedzeniem: sos musztardowy można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Sos musztardowy podawać w małych miseczkach lub ramekinach, obok kamiennych pazurów kraba.
Cukier Turbinado to cukier surowy oczyszczony parowo. Grube kryształy są koloru blond, o delikatnym smaku melasy. Cukier Demerara, jasnobrązowy cukier lub cukier surowy mogą być zastąpione.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.