Kalzony Brokułowo-Serowe
Kalzony brokułowo-serowe wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać różyczki brokuły, częściowo odtłuszczone ser mozzarella, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kalzony z brokułami i serem, Brokuły i Podwójny ser Calzones, oraz Brokuły, Pepperoni i trzy serowe Kalzony.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać olej, wirując do płaszcza patelni.
Dodać brokuły, grzyby, i papryka; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane i wilgoć odparowuje.
Ciasto pokroić na 4 równe porcje.
Rozwałkuj 1 porcję w 6-calowe koło na powierzchni roboczej posypanej 1 łyżką mąki. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i mąką.
Łyżka 1/4 szklanki warzyw nadzienie do środka każdego koła; posypać każdy z 1/4 szklanki sera.
Brzegi ciasta umyć wodą; złożyć ciasto na pół nad nadzieniem, mocno dociskając do uszczelnienia.
Umieścić calzones na przygotowanej blasze do pieczenia; płaszcz topy z gotowania sprayu.
Piec w 375 przez 15 minut lub aż skorupa będzie złoty kolor. Lekko ostudzić i w razie potrzeby podawać z ciepłym sosem do pizzy.
Odmiana wołowa Calzones: Zastąp nadzienie warzywne mięsistą wersją. Począwszy od kroku 3, gotować 1/2 funta polędwicy mielonej, 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 1 łyżeczka cebuli w proszku, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżeczka suszonej włoskiej przyprawy, i 2 mielone ząbki czosnku w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut, mieszając pokruszyć wołowinę.
Drenaż. Kontynuuj przepis zaczynając od kroku kalorie 483; tłuszcz 7G (sat 8g, mono 5g, Poli 7G); białko 1G; węglowodany 8G; błonnik 4G; CHOL 37mg; żelazo 4MG; sód 465MG; CALC 22MG