Kalmary Kung Pao
Kalmary Kung Pao mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Za 6,5 USD za porcję ten przepis pokrywa 50% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1278 kalorii , 61 g białka i 31 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 5 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . 5 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Mieszanka nasion sezamu, krążków papryki, kalmarów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest super. Kurczak Kung Pao z orzeszkami ziemnymi , Kurczak Kung-Pao i Moje azjatyckie kalmary są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wymieszaj w dużej misce sos śliwkowy, ½ szklanki wody, ocet ryżowy, sos chili z czosnkiem, olej sezamowy, nasiona sezamu oraz kolendrę, a następnie odstaw.
Do panierki: w osobnej dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, odrobinę soli i pieprzu.
Kalmary: Przygotuj frytkownicę nagrzaną do 350 stopni Fahrenheita. Wrzuć odsączone, ale wciąż mokre kalmary do mąki i dobrze wymieszaj, aby równomiernie pokryć je warstwą. Nie dopuść do zlepienia się składników. Ostrożnie wrzuć z mąki krążki do gorącego oleju. Smaż krążki przez 1 minutę, a następnie dodaj do oleju krążki ostrej papryki.
Smażyć, aż kalmary nabiorą złotego koloru, przez około 30 sekund.
Dobrze odsącz kalmary i paprykę.
Aby podać danie, polej każdą 8-uncjową porcję kalmarów i ostrych papryczek 3–4 uncjami sosu kung pao.
Posyp każdą potrawę uprażonymi na suchej patelni orzeszkami ziemnymi i szczypiorkiem.
Jeśli chcesz, udekoruj cząstkami cytryny i podawaj.