Kalijira Pilaf z orzeszkami pinii
Pilaw Kalijira z orzeszkami pinii może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 5 i kosztuje 74 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka orzechów piniowych, odtłuszczonego bulionu z kurczaka, ryżu kalijira i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ormiański pilaw z orzeszkami piniowymi, Pilaw ryżowy z orzeszkami pinii, oraz Pilaw z kolendrą i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 szklankę ryżu Kalijira do drobnego Sitka. Spłucz zimną wodą, często odprowadzając, aż woda będzie czysta.
W międzyczasie, na patelni 2-do 3-quart na średnim ogniu, wymieszać 1 łyżkę masła lub margaryny z 1/4 szklanki orzechów pinii, aż masło zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Dodać ryż i mieszać, aż kilka ziaren są lekko tosty, o 2 protokół.
Dodaj 1 1/4 szklanki odtłuszczonego bulionu z kurczaka, 1/2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej i 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować powoli, aż ryż będzie miękki do gryźć, 8 do 10 protokół.
Dodać 1/4 szklanki soku pomarańczowego, wymieszać i doprawić do smaku solą.