Kalifornijski dip Taco
Przepis na California Taco Dip można przygotować w około 2 godziny i 20 minut. Za 1,2 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka awokado, soku z cytryny, śmietanki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny na Super Bowl. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 46%. California Taco Chili Bake, California Fresh Fruit Dip i Californian Avocado White Bean Dip są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce rozgnieć awokado i wymieszaj z sokiem z cytryny. W osobnej misce wymieszaj śmietanę, majonez i przyprawę do taco.
Rozłóż smażoną fasolę na dnie dużego półmiska lub miski. Na wierzch połóż mieszankę awokado.
Na awokado posmaruj kwaśną śmietanką i posyp serem.
Ułóż ser z zieloną cebulą (tylko zieloną część), następnie pomidorami i na wierzch oliwkami. Przykryć i schłodzić w lodówce od 2 do 4 godzin przed podaniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wino Riesling Barefoot Cellars z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz