Kale Caesar
Kale Caesar może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 22g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kale caesar, w misce, porcje: 522 kalorii; 9 gramów białka; 23 gramy węglowodanów; 2 gramy błonnika; 45 gramów tłuszczu; 8 gramów tłuszczów nasyconych; 27 mg cholesterolu; 3 gramy cukru; 493 mg sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sałatka Kale Caesar + Cezar Vinaigrette, Sałatka Kale Caesar, oraz Sałatka Kale Caesar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gina Ferazzi / Los Angeles Times (Gina Ferazzi / Los Angeles Times)
Porcje: od 4 do 6uwaga: zaadaptowana z "Tartine Bread" przez Chada Robertsona.Cezar dressing2 cytryny3 goździki czosnku6 filety anchois zapakowane w oliwę1 żółtko
Salt2 szklanki oliwy z oliwek
Aby zrobić dressing, zetrzyj skórkę z 1 cytryny.
Obie cytryny przeciąć na pół.
Czosnek, anchois i skórkę z cytryny ułożyć w moździerzu i ubić tłuczkiem, aby uzyskać gęstą pastę.
Dodaj żółtko, szczyptę soli i wyciśnij sok z cytryny i dokładnie wymieszaj, aby połączyć. Kontynuując mieszanie, wlej 1/2 szklanki oleju, kropla po kropli. Mieszanina powinna wyglądać gładko i kremowo, znak, że budujesz stabilną emulsję. Kontynuując mieszanie, zacznij dodawać olej w wolnym strumieniu. Opatrunek powinien się zagęścić. Okresowo przestań wlewać olej i dodaj wycisk cytryny. Posmakuj sosu i dodaj więcej soli i soku z cytryny do smaku.
Dodawać wodę, małą łyżkę na raz, mieszając do cienkiego opatrunku do konsystencji gęstej śmietany. To sprawia, że około 2 szklanki SOS. Nie możesz używać całego sosu do sałatki; reszta będzie przechowywana, przykryta i schłodzona, do 2 dni.Grzanki3 kromki chleba jednodniowego, każdy o grubości 1 cala, rozdarte na 1,5 cala kawałków2 łyżki oliwy z oliwek
Salt1 / 2 łyżeczka herbes de Provence (opcjonalnie) aby grzanki, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. W misce wrzucić rozdarty chleb z oliwą z oliwek i szczyptą soli. Jeśli używasz ziół, dodaj je też.
Rozłóż chleb równomiernie na blasze do pieczenia i piec, aż złoty kolor i chrupiące, o 15 protokół. W połowie czasu pieczenia rozłóż grzanki, jeśli są nierównomiernie zabarwione.Skład sałaty2 funty czarnego jarmużu, środkowe łodygi usunięte i rozdarte na kawałki wielkości kęsa
Caesar dressing2 / 3 szklanki tartego lub ogolonego dojrzewającego parmezanu
W dużej misce, połączyć jarmuż i grzanki.
Wlać opatrunek na wierzch i wrzucić do płaszcza (nie można używać całego opatrunku).
Dodać parmezan, wrzucić ponownie i podawać.Każda z 6 porcji: 522 kalorii; 9 gramów białka; 23 gramy węglowodanów; 2 gramy błonnika; 45 gramów tłuszczu; 8 gramów tłuszczów nasyconych; 27 mg cholesterolu; 3 gramy cukru; 493 mg sodu.Polityka Prywatności
Copyright 2016, Los Angeles Times
Świąteczne prezenty: Piekarski tuzin wspaniałych książek kucharskich
Zdjęcia: książki kucharskie warto dawać (i otrzymywać)przepisy z najlepszych książek kucharskich jesieni