Kale & chorizo rosół
Kale & chorizo bulion jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 379 kalorii, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 129 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Małże w chorizo i bulionie pomidorowym, Małże gotowane na parze z pomidorem i bulionem Chorizo, oraz Pikantne małże w pomidorowym bulionie Chorizo są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju.
Dodać cebulę, czosnek i chorizo, następnie gotować przez 5 minut, aż będzie miękka. Wrzucamy ziemniaki i gotujemy jeszcze kilka minut.
Wlać wywar, doprawić i doprowadzić do wrzenia. Gotować wszystko przez 10 minut, aż ziemniaki są na krawędzi upadku.
Użyj masher do zgniatania ziemniaków do zupy, a następnie doprowadzić z powrotem do wrzenia.
Dodać jarmuż i gotować przez 5 minut do miękkości. Zupę wlewamy do miski, następnie podajemy skropioną pozostałą oliwą.