Kalamata Oliwka, Pomidor i Roztopiony Ser
Roztapianie oliwek, pomidorów i sera Kalamatan trwa około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 18 g białka i 13 g tłuszczu. Za 1,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. 25 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup oliwki kalamatan, cebulę, makaron rotini i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak sałatka z suszonych pomidorów i oliwek kalamatan, sałatka z arbuza, pomidorów i oliwek kalamatan oraz makaron kalamatan z oliwkami, pomidorami i kaparami (20 minut).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron, gotuj przez 8 do 10 minut, aż będzie al dente i odcedź.
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę, jalapeno i zieloną paprykę, aż cebula będzie miękka i przezroczysta. Wymieszaj pomidory, wino i oliwki kalamata. Gotować 15 minut. Wymieszaj makaron z sosem, aż będzie równomiernie pokryty.
Wlać do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Posypać serem feta i serem Cheddar.
Piec 5 minut w nagrzanym piekarniku. Ustaw piekarnik na tryb brojlerów. Piecz przez 5 minut lub do momentu, aż polewa będzie złotobrązowa i musująca.