Kalafior z sycylijską skórką sardeli
Kalafior z sycylijską skórką sardeli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bułki tartej, oliwy z oliwek, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Biała sycylijska Pizza z łuszczącą się skórką, Sycylijski Makaron Z Kalafiorem, oraz Kalafior z bułką tartą anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wybierz mały kalafior do tego przepisu. Będzie gotować równomiernie z gotowaniem na zewnątrz. Przyciąć kalafior, usuwając wszystkie zewnętrzne zielone łodygi i liście. Obróć kolor do góry nogami i ostrożnie usuń mały stożek łodygi, uważając, aby pozostawić wszystkie kwiaty przymocowane i nienaruszone. W otwór włożyć cały ząbek czosnku.
Dodaj około 3/4 cala osolonej wody do głębokiego rondla z pokrywką. Powinien być wystarczająco duży, aby pomieścić kalafior. Które nie powinny dotykać boków ani pokrywy. Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i przykryć patelnię pokrywką. Gotować do miękkości-chrupiące o 5 protokół. Czosnek może spadł z jego dziury, ale to nie jest ważne. Wkrótce zostanie odrzucony.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić przykryte podczas przygotowywania Skórki. Pozostanie ciepły i nadal będzie gotować.
Rozgrzać olej i masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek, bułka tarta i anchois i gotować, aż bułka tarta są złociste i pachnące, 4-5 protokół. Zwróć szczególną uwagę, często mieszając.
Cały kalafior przełożyć na patelnię do pieczenia.
Połowę okruchów wlać na rozgrzany talerz, a drugą połowę ostrożnie usypać kalafiorem. Top okruchy z ogolonym parmezanem loki.
Umieść cały kalafior pod brojlerem pozostawiając około 3 cali między górną częścią okruchów i ciepła. Broil aż tylko brązowy i bąbelkowy.
Przełożyć kalafior na talerz i dodać sól i pieprz do smaku.
Skropić górę, boki i okruchy u podstawy z dobrą ilością wysokiej jakości oliwy z oliwek i podawać na ciepło.