Kalafior i krewetki Caldin

Kalafior i krewetki Caldin
Kalafior i krewetki Caldin może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciężki kokos, kurkumę, tamarynd z giętkiego bloku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj mushroom caldin, jak zrobić Goan mushroom caldin, Krewetki indyjskie z kalafiorem, oraz Curry z krewetek z ciecierzycą i kalafiorem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Najdelikatniejsze oko kokosa przebić metalowym szpikulcem lub małym śrubokrętem i spuścić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
3
Piec kokos 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozbij skorupę młotkiem lub tyłem ciężkiego tasaka i usuń ciało, ostrożnie wyciągając go czubkiem śrubokręta z płaskim łbem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
5
Usuń brązową membranę ostrym nożem do parkowania lub obieraczką do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
6
Grubo posiekać jedną trzecią orzecha kokosowego (resztę zachować do innego użycia) i drobno zmielić w blenderze. Odmierz 1/2 szklanki zmielonego kokosa (reszta rezerwowa do innego użycia) i przecier czosnkiem, połową cebuli i 1/2 szklanki wody w blenderze, aż utworzy się pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Pozostałą cebulę ugotować w oleju w szerokim 4-do 5-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj pastę kokosową, kminek, kurkumę i chile i gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj), mieszając, 3 minuty. Wymieszać 2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu (nie pozwól gotować), odkryte, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
KokosKokos
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
WodaWoda
9
Dodać kalafior i gotować na wolnym ogniu (nie pozwól gotować), odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
10
Podczas gdy gotuje kalafior, wrzucić krewetki z 1/2 łyżeczka soli w małej misce. Delikatnie rozgnieść miąższ tamaryndowca z pozostałymi 2 łyżkami wody w innej małej misce, aż miąższ zmięknie. Wymuś miąższ przez sito do miski, odrzucając nasiona i grube włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
KalafiorKalafior
KrewetkiKrewetki
NasionaNasiona
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Pokroić krewetki na sucho i wymieszać z kalafiorem wraz z tamaryndowcem, puszkowanym mlekiem kokosowym i octem. Doprowadzić do nagiego dusić (nie pozwól gotować) i gotować, aż krewetki są po prostu gotowane przez, o 3 protokół. Wymieszać pozostałą łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe W PuszceMleko Kokosowe W Puszce
KalafiorKalafior
TamaryndTamarynd
OcetOcet
KrewetkiKrewetki
SólSól
12
* Dostępne na rynkach indyjskich i Kalustyan ' s (800-352-3451; kalustyans.com).
1
* Kokos można piec, a mięso wyjąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn