Kalafior i krewetki Caldin może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciężki kokos, kurkumę, tamarynd z giętkiego bloku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj mushroom caldin, jak zrobić Goan mushroom caldin, Krewetki indyjskie z kalafiorem, oraz Curry z krewetek z ciecierzycą i kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Najdelikatniejsze oko kokosa przebić metalowym szpikulcem lub małym śrubokrętem i spuścić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Metalowe
3
Piec kokos 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Rozbij skorupę młotkiem lub tyłem ciężkiego tasaka i usuń ciało, ostrożnie wyciągając go czubkiem śrubokręta z płaskim łbem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
5
Usuń brązową membranę ostrym nożem do parkowania lub obieraczką do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Nóż
6
Grubo posiekać jedną trzecią orzecha kokosowego (resztę zachować do innego użycia) i drobno zmielić w blenderze. Odmierz 1/2 szklanki zmielonego kokosa (reszta rezerwowa do innego użycia) i przecier czosnkiem, połową cebuli i 1/2 szklanki wody w blenderze, aż utworzy się pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Czosnek
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Pozostałą cebulę ugotować w oleju w szerokim 4-do 5-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj pastę kokosową, kminek, kurkumę i chile i gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj), mieszając, 3 minuty. Wymieszać 2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu (nie pozwól gotować), odkryte, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Kokos
Papryka Chili
Kminek
Woda
9
Dodać kalafior i gotować na wolnym ogniu (nie pozwól gotować), odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
10
Podczas gdy gotuje kalafior, wrzucić krewetki z 1/2 łyżeczka soli w małej misce. Delikatnie rozgnieść miąższ tamaryndowca z pozostałymi 2 łyżkami wody w innej małej misce, aż miąższ zmięknie. Wymuś miąższ przez sito do miski, odrzucając nasiona i grube włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
Kalafior
Krewetki
Nasiona
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Pokroić krewetki na sucho i wymieszać z kalafiorem wraz z tamaryndowcem, puszkowanym mlekiem kokosowym i octem. Doprowadzić do nagiego dusić (nie pozwól gotować) i gotować, aż krewetki są po prostu gotowane przez, o 3 protokół. Wymieszać pozostałą łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe W Puszce
Kalafior
Tamarynd
Ocet
Krewetki
Sól
12
* Dostępne na rynkach indyjskich i Kalustyan ' s (800-352-3451; kalustyans.com).
1
* Kokos można piec, a mięso wyjąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie.