Kalafior i krewetki Caldin
Kalafior i krewetki Caldin może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciężki kokos, kurkumę, tamarynd z giętkiego bloku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj mushroom caldin, jak zrobić Goan mushroom caldin, Krewetki indyjskie z kalafiorem, oraz Curry z krewetek z ciecierzycą i kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Najdelikatniejsze oko kokosa przebić metalowym szpikulcem lub małym śrubokrętem i spuścić płyn.
Rozbij skorupę młotkiem lub tyłem ciężkiego tasaka i usuń ciało, ostrożnie wyciągając go czubkiem śrubokręta z płaskim łbem.
Usuń brązową membranę ostrym nożem do parkowania lub obieraczką do warzyw.
Grubo posiekać jedną trzecią orzecha kokosowego (resztę zachować do innego użycia) i drobno zmielić w blenderze. Odmierz 1/2 szklanki zmielonego kokosa (reszta rezerwowa do innego użycia) i przecier czosnkiem, połową cebuli i 1/2 szklanki wody w blenderze, aż utworzy się pasta.
Pozostałą cebulę ugotować w oleju w szerokim 4-do 5-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodaj pastę kokosową, kminek, kurkumę i chile i gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj), mieszając, 3 minuty. Wymieszać 2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu (nie pozwól gotować), odkryte, 15 protokół.
Dodać kalafior i gotować na wolnym ogniu (nie pozwól gotować), odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu miękkie, 15 do 20 protokół.
Podczas gdy gotuje kalafior, wrzucić krewetki z 1/2 łyżeczka soli w małej misce. Delikatnie rozgnieść miąższ tamaryndowca z pozostałymi 2 łyżkami wody w innej małej misce, aż miąższ zmięknie. Wymuś miąższ przez sito do miski, odrzucając nasiona i grube włókna.
Pokroić krewetki na sucho i wymieszać z kalafiorem wraz z tamaryndowcem, puszkowanym mlekiem kokosowym i octem. Doprowadzić do nagiego dusić (nie pozwól gotować) i gotować, aż krewetki są po prostu gotowane przez, o 3 protokół. Wymieszać pozostałą łyżeczkę soli.
* Dostępne na rynkach indyjskich i Kalustyan ' s (800-352-3451; kalustyans.com).
* Kokos można piec, a mięso wyjąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie.