Kalafior Curry Z Kurczakiem
Kalafior Curry z kurczakiem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 2,45 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, pieprz cayenne, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to CURRY Z KURCZAKIEM I KALAFIOREM, Curry Z Kalafiorem Z Kurczaka, oraz Kurczak Curry z nerkowcami i kalafiorem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w patelni 12 cali na wysokości.2 niższe ciepła i dodać cebulę, imbir, czosnek, i cayenne i gotować, aż zacznie brązowy (5 min).3
Dodać nasiona kminku i curry. Gotować krótko (30 sekund).4
Dodać kalafior i gotować przez około minutę na dużym ogniu.5
Pokrój pomidory dodaj je z sokiem, 1/4 szklanki wody, sól i pieprz. Przykryć i włączyć ciepło do średnio-niskie.6 gotować przez około 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aż kalafior będzie miękki.7
Dodaj kurczaka. Wymieszać i przykryć jeszcze przez około 8 minut.8 * * jeśli sos zacznie wysychać, dodaj więcej wody.9
Dodaj sok z cytryny.10 smak i dostosować przyprawy.11
Posypać kolendrą i podawać na ryżu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.