Kahlúa-Doprawione Mrożone Latte Mocha
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Kahlúa-z dodatkiem mrożonej Mokki Latte może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz kahlúa, instant espresso w proszku, pół na pół i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Spróbuj Kahlúa-Doprawione Mrożone Latte Mocha, Kahlúa brownies z lukrem maślanym kahlúa mocha i soloną karmelową białą czekoladą kahlúa mocha latte, oraz Zapiekane placki z dyni i szarlotki Latte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ubijamy i szczyptę soli w średnim rondlu. Stopniowo ubijać w 1 szklance wody, ubijając, aż będzie gładka. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina zaczyna się gotować, często ubijając, około 3 minut.
Dodać 1 1/2 szklanki wody i pół na pół; trzepaczka do mieszania.
Wlej mieszankę espresso do tacek z kostkami lodu, napełniając kostki prawie do góry (mieszanka stworzy około 45 kostek lodu). Zamrozić mieszankę espresso w tacach. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać kostki lodu espresso w zamykanej plastikowej torbie i przechowywać zamrożone.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, brązowy cukier, wanilia i szczyptę soli w średniej misce, aż uformują się szczyty. Cover; chill.
Umieść 6 szklanych kubków do kawy lub innych szklanek w zamrażarce na 15 minut. Pracując w 3 partiach, umieść 14 kostek lodu espresso i 1/4 szklanki Kahl&eucate;a w procesorze. Zmiksować, aż będzie gęsta i gładka, około 30 sekund. Podzielić na 2 schłodzone kubki; umieścić w zamrażarce. Powtórz jeszcze 2 razy z kostkami lodu espresso, Kahlúa i schłodzonymi kubkami. DO AHEAD: może być wykonany 1 godzinę wcześniej. Zamrozić.
Łyżka słodzonej bitej śmietany na szczycie mrożonych latte mocha i podawać.