Kaczka z zielonymi oliwkami Picholine
Kaczka z zielonymi oliwkami Picholina to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 51g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka boczku, tymianku, oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Oliwki Picholine Marynowane, Duszone udka z kaczki z porami i zielonymi oliwkami, oraz Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W nocy przed planujesz podawać to danie, umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Kaczkę doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę w średniej żeliwnej garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać nogi kaczki i zapiekać, aż złoty kolor brązowy ze wszystkich stron, 7 do 10 protokół.
Przenieść kaczkę na talerz.
Nadmiar tłuszczu wylać z garnka. Kaczka do garnka razem z boczkiem i gotować, mieszając, na średnim ogniu przez 5 do 6 minut. Łyżka tłuszczu z garnka.
Dodaj marchew, cebulę, rzep, oliwki, tymianek i liść laurowy i wlej wywar.
Garnek przekładamy do piekarnika i dusimy pod przykryciem przez 2 godziny, aż kaczka będzie miękka. Wyluzuj przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń warstwę tłuszczu z wierzchu sosu i podgrzewaj kaczkę w piekarniku przez 30 minut.
Zdjąć gałązki tymianku i liść laurowy i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;