Kaczka z orzechem Sherry Vinaigrette

Kaczka z orzechem Sherry Vinaigrette
Kaczka z orzechowym Sherry Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 47g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $7.46 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, połówki piersi kaczki Mulard, ocet sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać olej z orzechów włoskich, możesz podążać za tym daniem głównym z Tort Szyfonowy Orzechowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczone na patelni piersi z kaczki z sosem Sherry, miód i tymianek, Sherry Vinaigrette, oraz Greens and Sherry Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 13-na 9-calową płytką ognioodporną patelnię (nie szklaną) na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Kaczka Pat osuszyć i odciąć nadmiar tłuszczu. Skórkę kaczki należy przeciąć ostrym nożem w odstępach 1/2 cala, następnie posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Umieść kaczkę, skórkę boki w dół, w patelni do pieczenia i piecz, aż termometr włożony ukośnie w centrum rejestry 57°, 25 do 30 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
4
Podgrzej brojlery. Odwróć kaczkę i broil (strony skóry w górę) 6 cali od ciepła, aż tłuszcz będzie złoty, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Przenieść do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 10 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do co najmniej 145 ° F.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Gdy kaczka stoi, wylać z patelni tłuszcz z wyjątkiem 2 łyżeczek, następnie dodać szalotki i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż do złotego koloru, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać cukier i gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
8
Dodać ocet, wraz z pozostałą 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu, i gotować, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
9
Przenieść do miski, a następnie ubić w oleju, aż do połączenia. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Kaczkę cienko pokroić w plasterki i podawać z winegretem skropionym wokół talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn