Kaczka z orientalnym sosem marakui i pomarańczy
Duck with oriental passion fruit & orange sauce to przystawka, która serwuje 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 378 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz piersi kaczki, owoce marakui, cukier muscovado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo, Ciasto pomarańczowo-marakujowe, oraz Ciasta migdałowe z czekoladowym sosem Marakujowo-owocowym.
Instrukcje
Użyj ostrego noża, aby zdobyć tłustą skórę na piersi kaczki w diamentowym wzorze, który pomaga spuścić tłuszcz. Odstawić. Połówki marakuji, miąższ wyjąć do małej miski i odstawić.
Rozgrzać olej na średnim ogniu na patelni i gotować piersi kaczki, skórą w dół, przez 5-6 minut, aż skóra będzie złota. Odwróć je i gotować przez 6-7 minut do miękkości. Uważaj, ponieważ tłuszcz ma tendencję do plucia.
Kaczkę odłożyć na 2 ciepłe talerze i ogrzać.
Odcedzić wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z kaczki i gotować czosnek, aż dopiero zaczyna się złocisty nie więcej lub będzie palić i gorzki smak. Wymieszać z miąższem marakui, sokiem pomarańczowym, cukrem i sosem sojowym. Doprowadzić do wrzenia i pozostawić bąbelki, aż zmniejszy się o dwie trzecie, około 7-10 minut. Doprawić, a następnie wlać dowolny ze smacznych soków z kaczki.
Przełóż sos przez sito, a następnie wybierz kilka małych czarnych pestek i dodaj je do sosu do dekoracji i crunch. Łyżka trochę sosu wokół każdej piersi kaczki i podawać z prostą sałatką z rukoli i trochę gotowanego białego i dzikiego ryżu.