Kaczka z oliwkami i kuskusem
Kaczka z oliwkami i kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, kuskus, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami), Chrupiąca pieczona kaczka z oliwkami, oraz Piersi Z Kaczki Z Czarnymi Oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować wodę; stopniowo wymieszać kuskus i sól.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
Podczas gdy kuskus stoi, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kaczkę; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
W misce wymieszać bulion, wino, szalotki, zioła prowansalskie, pastę pomidorową i cynamon, mieszając trzepaczką.
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Wyjmij kaczkę z patelni; utrzymuj ciepło. Doprowadzić mieszaninę bulionu do wrzenia; gotować, odkryte, przez 2 minuty. Wymieszać oliwki; gotować 1 minutę. Wyrzuć laskę cynamonu. Łyżka około 1/2 szklanki kuskusu na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 1 pół piersi kaczki i około 1/4 szklanki sosu.