Kaczka Z Grilla
Kaczka z grilla może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 178 g tłuszczu, oraz w sumie 1835 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 5 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kaczkę, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kaczka Z Grilla, Grillowana Dzika Kaczka, oraz Kaczka grillowana z salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz brykietów z węgla drzewnego, zapal 40 brykietów na ognisku grilla, Spal, aż węgle zostaną usiane popiołem, około 20 minut, a następnie popchnij połowę węgli na każdą stronę rusztu. Ustaw patelnię z folią (około 8 na 12 cali.-- nieco dłuższy i szerszy od kaczki-i co najmniej 1 w. Głębokie) na palenisku między kopcami węgli. Ustaw grill na miejscu.
Dodaj 4 brykiety do każdego Kopca węgli teraz i co 30 minut gotowania.
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, włącz ogrzewanie do wysokiego i zamknij pokrywę na co najmniej 10 minut. Dostosuj ciepło do medium i palników do gotowania pośredniego. Umieść miskę kroplową między zapalonymi palnikami. Ustaw grill na miejscu.
W międzyczasie Usuń podroby z 1 kaczki (około 5 funtów.) i rezerwy na inne zastosowania. Opłukać, osuszyć i osuszyć ptaka. Odrzuć grudki tłuszczu. Widelcem przebijaj skórę w odstępach około 1 cala. Składane końcówki skrzydeł pod plecy. Przypnij skórę szyi do grzbietu kaczki metalowym szaszłykiem. Pin jama ciała zamknięte i związać nogi razem.
Połóż kaczkę, pierś do góry, na grillu bezpośrednio nad patelnią. Przykryć grilla; otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny. Temperatura wewnątrz grilla powinna wynosić około 30
Gotować, aż kaczka lekko zbrązowieje i termometr włożony w udo do kości w stawie biodrowym rejestruje 185, około 2 godzin.
Przenieść kaczkę na talerz.
Ostudzić co najmniej 2 godziny. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź do 1 dnia. Wyrzucić kroplówki.
Ustaw kaczkę, pierś do góry, w stojaku w kształcie litery V w płytkiej patelni około 8 na 12 cali.
Piec kaczkę w piekarniku 350 do bardzo bogato rumiane, o 55 protokół.
Przełożyć na talerz. Pokrój skórę na duże kawałki, przycinając tłuszcz od spodu.
Mięso z kaczki pokroić i doprawić solą i pieprzem do smaku; mięso dodać sosem hoisin lub śliwkowym.