Kaczka z figami i Porto

Kaczka z figami i Porto
Kaczka z figami i Porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 286g tłuszczu, oraz w sumie 3094 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy port, oliwę z oliwek, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzola Dolce z figami i Port, Sos żurawinowy z Porto i suszonymi figami, oraz Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć pierś kaczki-bokiem do góry na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Usunąć i zarezerwować podroby i wyrzucić wątrobę. Rozbij kaczkę i zdobądź piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Szalotki, imbir i kolendrę Puree w mini robocie kuchennym. Udka kaczki i mięsną stronę piersi przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami mieszanki imbiru. Przykryć i schłodzić kaczkę i pozostałą mieszaninę imbiru podczas dokonywania czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Noga KaczkiNoga Kaczki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Zrób wywar z kaczki: wytnij nadmiar tłuszczu z kości kaczki i posiekaj na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu; dodać kości, zarezerwowane skrzydła i podroby i brązowy, obracając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Dodać bulion i tyle wody, aby pokryć kości. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, odkryte, o 3 godziny, skimming w razie potrzeby. Odcedzić bulion z kaczki i usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni. (Zapas można zrobić dzień wcześniej. Wystarczy przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Umieścić nogi kaczki na stojaku w patelni z 1/4 cala wody. Pieczeń do brązowego i chrupiące, o 1 godzina 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać zarezerwowaną mieszaninę imbiru i gotować, mieszając, aż zbrązowieje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodaj port i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Dodaj 3 szklanki bulionu z kaczki i liścia laurowego i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około trzy czwarte, około 45 minut. Przecedzić do osobnego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Dodać figi i ciepła, aż pulchne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
13
Masło ubić, obficie doprawić solą i pieprzem, dodać ocet. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu, ale nie gotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Zeskrobać mieszaninę imbiru z piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
15
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
16
Umieść piersi, od strony skóry w dół, na patelni i gotować, aż tłuszcz zacznie renderować, a skóra będzie złotobrązowa, 1 do 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
17
Wylej tłuszcz. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, usuwając tłuszcz, gdy renderuje, aż skóra będzie napięta i złocista, 15 do 20 minut. Zwiększyć ogień do średniej-wysokiej, Odwróć piersi i gotować, aż mięso jest lekko rumiane, ale nadal średnio rzadkie, 1 do 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
18
Cienko pokroić piersi i przeciąć Nogi na pół. Mięso podzielić między talerze i top z sosem i figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
19
Zdjęcia Marcus Nilsson
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn