Kaczka pieczona w miodzie z kremowym kalafiorem
Kaczka pieczona w miodzie z kremowym kalafiorem to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 170 g tłuszczu, oraz w sumie 1872 kalorie. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, miód, rukolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 93%. Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym, Pieczone na patelni piersi z kaczki z sosem Sherry, miód i tymianek, oraz Honey & Curry Pieczony Kalafior są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Kaczkę osuszyć papierem kuchennym i obficie przyprawić grubą solą.
Włóż tymianek i liście laurowe do wnętrza jamy, a następnie umieść kaczkę na stojaku nad tacą do pieczenia.
Gotować przez 10 minut lub aż skóra zacznie się złocić, a następnie zmniejszyć ogień do 180C / wentylator 160C / Gaz
Gotować przez kolejne 45 minut, fastrygując ptaka miodem co około 5 minut przez ostatnie 20 minut gotowania. Twój ptak będzie teraz pieczony do średnio gotować 10 min więcej, jeśli lubisz swoją kaczkę dobrze zrobione. Odstawić na odpoczynek, odsłonięty, na 10 min.
Tymczasem, zrobić śmietany kalafior. Na patelni, gotować ower kalafior i szalotki w maśle na małym ogniu przez 20 minut, aż zmięknie i wszelkie płyn odparował. Łyżka do liquidiser z kremem i whizz do czystego. Doprawić i ogrzać.
W przypadku chipsów czosnkowych cienko pokroić ząbki czosnku za pomocą naprawdę ostrego noża lub mandoliny.
Kromki umieścić na patelni wraz z mlekiem i powoli doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odcedzić plasterki czosnku, odrzucając mleko (Lub zachować go na puree ziemniaczanym). Pozostaw czosnek do odsączenia na papierze kuchennym. Przykryć dno patelni olejem i podgrzać. Smażyć plastry, kilka na raz, aż będą złote i chrupiące, a następnie wyjąć łyżką szczelinową.
Aby podać, pokroić kaczkę i podawać razem z kremowym owerem kalafiora i gałązkami rukoli, posypane chrupiącymi plasterkami czosnku.