Kacze pałeczki Prosciutto z ricottą i suszonymi figami
Kacze pałeczki Prosciutto z Ricottanem i suszonymi figami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz okrągły bochenek na zakwasie, olej z orzechów włoskich plus dodatkowe, udekoruj: estragon i figi oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Smażone jajko Cezar z suszonymi pomidorami i pałeczkami chlebowymi Prosciutto, Szynki Chlebowe Prosciutto, oraz Szynki Chlebowe Zawijane Prosciutto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Tosty chlebowe na blasze w środku piekarnika na złoty kolor, około 15 minut.
Każdą kostkę chleba owinąć kromką prosciutto, pozostawiając odsłonięte końce chleba i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Wymieszaj ricottę, estragon, figi, czosnek (do smaku), olej, 2 łyżki mleka, sól i pieprz. Jeśli jest zbyt gęsty do zanurzenia, wymieszaj 1 lub 2 łyżki pozostałego mleka.
Tuż przed podaniem skropić dip ricotta z dodatkiem oleju i podawać z paluszkami chlebowymi.
* Paluszki chlebowe można prażyć (ale nie owijać prosciutto) 2 dni wcześniej, całkowicie schłodzić i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Dip Ricotta może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, pokryty.