Kaboby Jagnięce Curry
Curry jagnięce Kabobs może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 158 kalorii, 20g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz curry w proszku, noga z jagnięciny, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać beztłuszczowy zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt Bardzo Jagodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Spróbuj Libańska Jagnięcina Kefta (Jagnięce Kaboby), Kaboby Wołowe Curry, oraz Kaboby Wołowe Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny; pokroić jagnięcinę na 1 1/4-calowe kostki.
Umieścić jagnięcinę w płytkim naczyniu.
Połączyć jogurt, sos sojowy, i curry; dodać do jagnięciny, i wymieszać do herbu. Przykryć i marynować w lodówce co najmniej 2 godziny.
Cebulę gotować we wrzącej wodzie, aby przykryć w średnim rondlu 10 minut.
Odcedzić i pokroić każdą cebulę na 4 kliny.
Jagnięcinę usunąć z marynaty; marynatę rezerwować. Wątek jagnięcina, cebula, papryka i grzyby na przemian na 8 (10-calowy) szaszłyki; pędzel z zastrzeżonej marynaty.
Przykryć stojak do grilla sprayem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Umieść kabobs na stojaku; grill, pokryte, 10 minut lub do pożądanego stopnia doneness, obracając kabobs raz.