Jęczmienne Risotto z grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać jęczmień pęczak, cremini grzyby, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jęczmienne Risotto z grzybami, Risotto Z Grzybami I Jęczmieniem, oraz Risotto jęczmienne z szynką i pieczarkami.
Instrukcje
1
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj por; smażyć 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)
4
Dodaj ostrygi, cremini, i grzyby shiitake; gotować 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
5
Dodać jęczmień i czosnek; gotować 2 minuty lub aż tosty i pachnące, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
1 Pomarańcza, Skórka
6
Dodać wino i 1 łyżeczkę tymianku; gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub do momentu, aż płyn prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać 8 szklanek wody i borowiki. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż jęczmień będzie miękki i kremowy, często mieszając. Wymieszać z serem, solą i pieprzem.
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.