Jogurt Panna Cotta
Jogurt Panna Cotta może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 289 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, skórkę pomarańczową, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jogurt Panna Cotta, Jogurt Waniliowy Panna Cotta, oraz Jogurt Grecki Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki śmietany.
Odstawić, bez mieszania, aż żelatyna będzie miękka, około 10 minut.
W międzyczasie, wlać pozostałe 1 3/4 szklanki śmietany do 1 - do 2-quart patelni na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli waniliowej na śmietanę, następnie dodać fasolę (jeśli używasz ekstraktu waniliowego, dodaj po jogurcie, poniżej), cukier i skórkę pomarańczową; mieszać, aż cukier się rozpuści i mieszanina się gotuje.
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Usuń wanilii i skórki pomarańczowej i ostudzić 10 protokół.
Dodaj jogurt (i ekstrakt z wanilii, jeśli używasz) i mieszaj do dobrze wymieszanego.
Lekko posmaruj 4-kubkową formę rurową (lub osiem 1/2-kubkowych form) olejem; wlej mieszaninę śmietany do formy. Przykryć i schłodzić, aż zestaw, 8 godzin lub do 2 dni.
Tuż przed podaniem, unmold: delikatnie uruchomić nóż między panna cotta i boków pleśni poluzować. Odwróć płytę nad formą i, trzymając płytę i formę razem, Odwróć; podnieś formę. Jeśli panna cotta nie wyślizgnie się łatwo, zanurz formę tuż poniżej obręczy w ciepłej wodzie na około 2 sekundy; podnieś, suche dno formy i powtórz, aby odwrócić na płytkę.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo