Jogurt Grecki Labneh
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj greckiego jogurtu Labneh. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 177 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz skórkę z cytryny, fage grecki jogurt, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jogurt Grecki Labneh, Got your Goat: How To Make Labneh (aka yogurt Cheese), oraz Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż duże sito z gazą; Ustaw na średnim zagłębieniu.
Jogurt przekładamy na sito.Zbierz krawędzie gazypojemnik jogurtu.
Umieścić w lodówce i pozostawić spust na 2-3 dni.
Delikatnie wyciśnij dowolny płyn, wyrzuć płyn wdowl (jogurt będzie bardzo gęsty i będzie przypominał miękki kozi ser).
Zwiń jogurt w kulki 3/4".
Miejsce w szklanym słoiku o pojemności 8 uncji.
Ubić olej, zioła i lemonzest w małej misce, aby połączyć.Doprawić solą i pieprzem.
Wlać jogurt do słoika. Przykryć; włożyć do lodówki i pozostawić na co najmniej 8 godzin i do 2 tygodni.