Jeżyna, miód i jogurt Pops
Jeżyna, miód i jogurt Pops może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.52 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pojemniki jeżyny, miód, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jeżyna, Miód I Jogurt Pops, Mrożone Jeżyny Key Limonka Jogurt Pops, oraz Świeży jogurt Jeżynowo-imbirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
2/3 szklanki wody i cukru zagotować w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przelać syrop cukrowy do małej miski i schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Umieścić jeżyny w procesorze; pureeuntil gładkie.
Wlać przecier z jeżyn doostrainer ustawiony na średniej misce. Korzystanie z gumyspatula, naciśnij na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najliczniejpuree, jak to możliwe. Wyrzucić nasiona w sitku.Odmierz 2 szklanki puree z jeżyn i umieść w innej średniej misce na Popy (zachowaj pozostały puree do innego użycia).
Dodaj schłodzony syrop cukrowy, jogurt, miód i sok z cytryny do puree; ubijaj, aby zmiksować.
Podzielić mieszaninę między 10 form (każda około 1/3-do 1/2-kubek pojemności). Top z pokrywą formy, jeśli jest dostępna, i włóż kij do każdego. (Jeśli pokrywa nie jest dostępna, przykryj górną część formy folią z tworzywa sztucznego, ciągnąc napięty; zamrozić, aż częściowo zamarznie, a następnie włóż kij do środka folii z tworzywa sztucznego i do mieszaniny pop w każdym.) Zamrażać wyskakuje aż do firmy, co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Zanurzyć dno formy w gorącej wodzie 10 do 15 sekund, aby poluzować wyskakuje.
Usuń wyskakuje z form i służyć.