Jeżyna Beza Gratin
Jeżyna bezowa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, białka, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Bezowe Z Jeżynami, Strawberry Beza Gratin, oraz Ciasto bezowe z jeżynami i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz 1/2 szklanki jeżyn i 1 łyżkę cukru. Odstawić.
W innej misce połącz 2 łyżki cukru, jogurt i skórkę z cytryny. Delikatnie wymieszać z pozostałymi jagodami.
Łyżka mieszanki jogurtu i jagód do 4 żaroodporne ramekins lub miski, każdy 1 1/2 do 2 cali głębokości i 4 do 5 cali szerokości.
W głębokiej misce ubij białka mikserem z dużą prędkością, aż staną się spienione. Kontynuuj ubijanie i stopniowo dodawaj cukier remianingowy (około 1 łyżki stołowej co 15 sekund), aż białka utrzymają sztywne szczyty, gdy unoszą ubijacze.
Mieszankę jogurtowo-jagodową mieszamy równo z bezą. Ustaw naczynia na patelni o wymiarach 10 na 15 cali. Broil około 4 cali od ciepła, aż beza jest rumiane, 30 do 60 sekund.
Łyżka zarezerwowane cukrem jagody i ich sok na bezy.