Jesienny ragout warzywny z miękkim Polentanem to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Jesienna Ragout Warzywna, Pieczony Ragout Warzywny Z Polentą, oraz Jesienna Ragout.
Instrukcje
1
Posortuj ziarna na zanieczyszczenia, a następnie spłucz. W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić fasolę i około 2 kwarty wody do wrzenia. Przykryć, gotować przez 2 minuty i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Odstawić na co najmniej 2 i do 4 godzin.
3
Fasolę odsączyć, spłukać, powrócić do patelni i dodać 2 ćwiartki wody. Doprowadzić do dusić na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień, aby utrzymać dusić, i gotować, aż fasola będą miękkie do ugryzienia, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Fasolę odsączyć, rezerwując 4 szklanki płynu do gotowania (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
5
Tymczasem w dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek i czosnek.
Rozprowadzić mieszaninę w pojedynczych warstwach w dwóch 12-na 15-calowych patelniach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Piec w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 400 przez 15 minut. Wymieszać szeroką łopatką i piec, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu, 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Opłucz kapustę i oderwij liście od żeber środkowych; Odrzuć żebra i łodygi. W 6-do 8-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Jarmuż
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać liście jarmużu i gotować, odkryte, aż do miękkości do ugryzienia, 2 do 3 protokół. Wyjąć łyżką szczelinową i zanurzyć w zimnej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Jarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Odcedzić i grubo posiekać.
12
W 6-do 8-Quart patelni na dużym ogniu, połączyć fasolę, 4 filiżanki zastrzeżone Bean gotowania cieczy (patrz notatki), pieczone warzywa, pomidory z ich sokami, i oliwki. Dostosuj ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować przez 15 minut, aby wymieszać smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ciasto Kukurydziane
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać jarmuż i gotować na ciepło, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jarmuż
14
Dodać do smaku sól i pieprz. Kopiec polenta na talerzach obiadowych lub w płytkich miseczkach i chochli ragout warzyw na polenta.