Jesienna tarta jabłkowa
Jesienna tarta jabłkowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 96 kalorii . Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mieloną gałkę muszkatołową, cukier, jajko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżeczkową ocenę 0% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Wypróbuj jesienną szarlotkę z karmelową polewą , jesienną szarlotkę i jesienny chleb piwny , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruszki.
Połącz jajko i mleko; wymieszać z mączną mieszanką, aż się połączy.
Dociśnij spód i boki nienasmarowanej płyty 11-calowej. Forma do tarty z wyjmowanym dnem. Na cieście ułożyć plasterki jabłka.
W małej misce połącz składniki polewy; posypać jabłkami.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Podawać na ciepło lub na zimno.