Jerk makrela z sałatką z papai
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Jerk makreli z sałatką z papai. Ten przepis służy 4. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 327 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka filetów z makreli, julienne-cut jicama, jamaican jerk paste, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać papai można śledzić to danie główne z Papaja Guawa Granita jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Spróbuj Jerk przetarł Rib-Eye z Zielonym Papaya Relish, Jamajski Jerk Indyk hamburgery z Papaya-Mango Salsa, oraz Sałatka Z Makreli Śródziemnomorskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sałatkę, połączyć papaja, jicama, papryka, i liście kolendry; wrzucić.
Posypać mieszaniną 2 łyżki soku z limonki i 1/8 łyżeczki soli; wrzucić delikatnie do herbu.
Aby przygotować rybę, natrzyj 1 łyżkę pasty jamajskiej Jerk na każdy filet.
Umieścić filety na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania. Broil 10 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.