Jen ' s Nine Layer Dip
Dziewięciowarstwowy Dip Jen może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten hor d ' oeuvre ma 285 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,73 USD za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz mieszankę przypraw taco, połówki piersi z kurczaka, boczek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżką wynik 39%, to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tex-Mex Dip Aka Dip Siedmiowarstwowy, Siedem Warstw Dip, oraz Pięć Warstw Dip.
Instrukcje
Umieść kurczaka, 1 1/2 łyżki kolendry i oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu i smaż piersi z kurczaka na lekko złocistobrązowy, Nie różowy na środku, a soki będą klarowne, około 5 minut z każdej strony.
Wyjmij kurczaka i odstaw na bok. Po schłodzeniu pokroić w kostkę.
Boczek włożyć na tę samą patelnię i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż równomiernie się zrumieni, około 10 minut.
Wymieszaj smażoną fasolę na patelni z boczkiem i gotuj, często mieszając, aż fasola będzie gorąca i bulgocze, 5 do 10 minut.
W misce wymieszaj przyprawę do taco i śmietanę.
Aby złożyć, rozłóż mieszankę gorącej fasoli i boczku na dnie szklanego naczynia o wymiarach 8x8 cali.
Posyp kostkę kurczaka mieszanką fasoli, a następnie ułóż następujące warstwy: 3/4 szklanki sera Cheddar, guacamole, mieszanki śmietany i pokrojonych pomidorów.
Posyp wierzch 1 1/2 łyżki kolendry, czarnych oliwek, zielonej cebuli i 1/4 szklanki posiekanego sera cheddar.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 65 dolarów za butelkę.
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.