Jeff ' s Fresh Black Bean Salsa
Jeff ' s Fresh Black Bean Salsan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, pomidorów, cebuli vidalian i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Salsa ze świeżych pomidorów i Czarnej Fasoli, Krokiety z czarnej fasoli ze świeżą salsą, oraz Salsa ze świeżą kukurydzą i czarną fasolą.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać pokrojoną w kostkę cebulę, sok z 2 limonek i sól koszerną.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 do 20 minut (zmiękczy to ukąszenie cebuli).
W dużym garnku z wkładem do gotowania na parze dodać około 2 cale wody.
Dodać kukurydzę i pary, aż tylko gotowane przez, o 5 do 8 protokół. Następnie wstrząsnąć kukurydzę w zimnej wodzie, aż ostygnie w dotyku. Za pomocą noża do parkowania ostrożnie ogolić stalówki na desce do krojenia. Dobrym sposobem na to jest odciąć około 1/2 cala końca kolby kukurydzy. Przytrzymaj kolbę pionowo z płaskim końcem na desce i ogol końcówką noża skierowaną w dół o godzinie 4. Nie wcinaj się w kolbę. Pęseta i pick przez jądra palcami, wyciągając krnąbrne nici jedwabiu kukurydzianego. Podczas gdy nic nie przebije świeżej kukurydzy dla tego przepisu (i jest to o wiele łatwiejsze niż się wydaje) bliska sekunda to dobrej jakości mrożona kukurydza. NIGDY NIE UŻYWAJ KUKURYDZY KONSERWOWEJ!
Wlać pomidory do durszlaka nad zlewem i rękami wycisnąć płyn bez nadmiernego ich zgniatania. Luźno pokroić pomidory na kawałki 1/2 cala.
Wrzucić kukurydzę, pomidory, czarna fasola, zielony pieprz, kolendra, kminek, i habanero do miski z marynowaną cebulą. Posmakuj i dodaj więcej soku z limonki, sól, kminek, ostrą paprykę lub nawet więcej kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.