Jedz za 8 dolców: zupa z ciecierzycy z bułką tostową

Jedz za 8 dolców: zupa z ciecierzycy z bułką tostową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać jeść za osiem dolców: zupa z ciecierzycy z bułką tartą tosty spróbować. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, ciecierzyca, escarole, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jedz Za 8 Dolców: Zupa Z Ciecierzycy I Sałatka Z Marchwi, Klon pieczony Delicata Squash & ciecierzyca makaron z cukinią z prażoną dynią Gremolata bułka tarta, oraz Jedz za osiem dolców: kanapki z makrelą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Okruchy chleba rozłożyć na blasze do pieczenia, wymieszać z oliwą z oliwek (1-2 łyżki stołowe) i równomiernie rozprowadzić. Tosty przez 5 do 10 minut, mieszając co kilka minut, aż okruchy będą złote i pachnące. Miej na nich oko podczas mieszania, ponieważ mogą zacząć się palić dość szybko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Podczas opiekania bułki tartej, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać posiekaną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie i zaczyna się jakiś kolor, 10-15 minut w zależności od garnka i ciepła. Wymieszać pimenton lub kminek, jeśli używasz, wraz z odrobiną soli i pieprzu oraz czosnku i gotować przez około minutę więcej. Jeśli masz otwartą butelkę wina, dodaj glug teraz i gotuj, aż prawie całkowicie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pimenton ProszekPimenton Proszek
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Włożyć ciecierzycę i bulion do rondla i gotować na wolnym ogniu. Dusić delikatnie przez kilka minut, aby ogrzać; następnie mieszać w escarole, powrót do gotować, i gotować 5 minut więcej, aż escarole jest na tyle miękki do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
EscaroleEscarole
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Podawać gorącą zupę z obficie posypaną bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn