Jedz za 8 dolców: zupa marchewkowo-Koprowa pieczona
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Jedz za osiem dolców: pieczona zupa z marchwi i kopru włoskiego może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz wino, cebulę, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 109 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa pieczona zupa z kopru włoskiego i marchwi z olejem z czarnego czosnku, Zupa Marchewkowo-Koprowa Pieczona, oraz Jedz Za 8 Dolców: Zupa Z Ciecierzycy I Sałatka Z Marchwi.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
W dużej misce do mieszania, połączyć koper włoski, marchew, cebula, oliwa z oliwek, cukier i sól.
Rozłóż warzywa na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Piec w piekarniku, przewracając od czasu do czasu, aż rumiane i miękkie, o 30 protokół.
Wyjąć warzywa z piekarnika.
Dodaj połowę do miski robota kuchennego lub blendera z 1 filiżanki zapasów. Warzywa przecier na gładkie, około 1 minuty.
Przenieść do dużego holenderskiego piekarnika. Powtórz z pozostałą połową.
Dodać masło i wino do holenderskiego piekarnika z puree i gotować na średnim ogniu przez 5 minut.
Dodaj pozostały czas, aby dostosować konsystencję i gotuj na wolnym ogniu przez dodatkowe 15-20 minut.
Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jeśli szukasz gładszej konsystencji, przełożyć zupę z powrotem do procesora lub blendera i ponownie puree, aż będzie bardzo gładka.
Podawać natychmiast, przyozdobione koprem i bochenkiem chrupiącego chleba.