Jedz za 8 dolców: Minestrone
Jedz za osiem dolców: Minestrone może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 86 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, rzepa, łodygi selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Spróbuj Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone, Can ' t-Eat-Just-One Cinnamon Rolls, oraz Jedz za 8 dolców: Poule au Riz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotować suszoną fasolę. Przechowywać je w płynie do gotowania, aż będziesz gotowy do kontynuowania.
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, i seler i gotować do miękkości i bogaty złoty brąz, 15-20 protokół. Podczas gdy ten soffritto gotuje, gotować posiekaną kapustę we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie wystarczająco miękki do jedzenia. Kiedy kapusta jest gotowa, pozostaw ją w durszlaku do osuszenia.
Gdy soffritto jest miękkie i ciemne (ale nie palenie), dodać czosnek, tymianek, liść laurowy, i sól. Wymieszać i gotować 5 minut więcej. Następnie dodać 3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.
Gdy woda się zagotuje, dodaj rzepę i ziemniaki (a jeśli twoja rzepa przyszła z zielenią, umyte i posiekane warzywa). Dusić przez 15 minut, lub aż ziemniaki i rzepa są wystarczająco miękkie do jedzenia. Smak soli.
Dodaj gotowaną fasolę, 1 szklanka płynu do gotowania fasoli i kapustę. Dusić przez 5 minut. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj więcej płynu do gotowania fasoli.