Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen

Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen
Jedwabne tofu i zupa edamame Andrei Nguyen to bezglutenowe i bezmleczne zupa. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz japoński mielony pieprz chile (ichimi togarashi), Spring preferred, Dashi stock i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Andrea Nguyen ' s Spicy-Sweet Fried Tofu Buns, Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz ryż, sól i wodę. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Częściowo przykryć i wyregulować ciepło, aby mieszanina delikatnie bąbelkowała przez 10 do 12 minut. Ryż powiększy się i uwolni skrobię do wody, tworząc lekko grubą, nieprzezroczystą mieszaninę podobną do cienkiego kleiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj edamame, a następnie wyłącz ogrzewanie. Odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
3
Kleik ryżowy i edamame przełożyć do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać miso i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
5
Dodaj wywar dashi i kontynuuj mieszanie, aby dobrze wymieszać płyn. Smak i dodać dodatkowe miso lub dashi, jeśli chcesz bardziej pikantny smak lub cieńsze zupy, odpowiednio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
MisoMiso
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
6
Wlać przez sitko z siatki umieszczone nad miską lub rondlem; wymieszać, aby ułatwić odcedzenie. Odrzuć ciała stałe. Przykryć i przechowywać w lodówce do dnia wcześniej. Powinieneś mieć około 3 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Zupa może być podawana na zimno, ciepło lub na gorąco. Jeśli serwujesz zupę ciepłą lub gorącą, przynieś tofu do temperatury pokojowej lub ogrzej go, pozwalając usiąść w gorącej wodzie na około 10 minut. Niezależnie od tego, pokroić tofu na 4 do 6 bloków( po jednym dla każdej porcji); użyj krajalnicy marszczenia, jeśli chcesz dość porysowane powierzchnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Umieść każdy blok tofu w płytkiej misce na zupę, a następnie kadzi zupę wokół niego. Top tofu z dekoracją do wyboru i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn