Jeden Garnek CLAM Piec

Jeden Garnek CLAM Piec
Jeden garnek CLAM piec może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $7.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 989 kalorii, 58g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, jajka, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczywo Małże, Beer Clam Bake, oraz Pieczenie Małży Z Grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kosz na parowiec w garnku 30-quart.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
GarnekGarnek
2
Dodać wino i 12 szklanek wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WinoWino
3
Dodać ziemniaki; przykryć i gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4
Dodać homary i jajka; przykryć i gotować 10 protokół. Delikatnie zagnieżdżamy kukurydzę i kolejne 6 składników (i drobne, jeśli używasz) w garnku. Przykryć i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj Manila małże lub parowce (jeśli używasz), przykryć, i gotować 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Manila MałżeManila Małże
6
Dodaj małże, przykryć, i gotować, aż Skorupiaki otwarte, o 5 protokół (wyrzucić, które nie otwierają). Obrać 1 jajko i pokroić na pół. Jeśli jest ugotowany na twardo, homary są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
HomarHomar
MałżeMałże
JajkoJajko
7
Za pomocą łyżki szczelinowej i szczypiec przenieś clambake na bardzo duży talerz lub stół przykryty gazetą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
8
Posypać mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
9
Wlać bulion z garnka do małych miseczek, pozostawiając osad.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
10
Clambake podawać z bulionem i roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BulionBulion
11
Bon Appétit

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn