Jazzed-up pasternak mash
Jazzed-up pasternak mash jest bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 6 porcjami. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej z orzechów laskowych, skrobanie gałki muszkatołowej, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Curry pasternak mash, Zacieru Selerowego I Pasternakowego, oraz Kalafior Pasternak Mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój pasternak na duże, dość wyrównane kawałki: chudy koniec sprawi, że jeden kawałek, a następnie połów lub ćwiartkę obszernej części wzdłuż, usuń rdzeń i pokrój na kawałki o podobnej wielkości.
Doprowadzić do wrzenia duży rondel osolonej wody, wrzucić pasternak i gotować energicznie przez 10-15 minut, w połowie przykryte, do miękkości, ale nie sypkie.
Dobrze odcedzić, a następnie włożyć pasternak do rondla.
Przesunąć pasternak na bok i umieścić masło, przyprawy i dużo zmielonego czarnego pieprzu w przestrzeni. Powrót rondel na bardzo małym ogniu i niech masło stopić, przyprawy ciepłe przez i pasternak nadal suszyć przez kilka minut.
Teraz dodaj mleko i olej i energicznie rozgnieść pasternak, aż będzie gładki. (Nie będą wyglądać tak gładkie jak zacieru ziemniaczanego, ale szybki smak powie, czy są jakieś grudki w lewo.) Dostosuj przyprawę, jeśli to konieczne, i podawać natychmiast.