Jasne.JELL Dutch Apple Pie Jam
Przepis na pewno.Galaretka holenderska dżem jabłkowy może zaspokoić Amerykański głód w około 2 godziny. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 70. Wiele osób naprawdę lubi tę przyprawę. Mieszanka pektyny owocowej sure-jell, masło, owoce i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 102 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Going Dutch: Apple-Spice Maślanka Dutch Baby, Jasne.Masło jabłkowe JELL, oraz Apple Dutch Baby (Lub Niemiecki Naleśnik Jabłkowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki i opaski należy myć w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Jabłka obrać i osuszyć; drobno posiekać lub zmielić.
Dodać wodę i rodzynki. Zmierz dokładnie 4 filiżanki do 6-lub 8-quart rondel. Wymieszaj sok z cytryny, cynamon i ziele angielskie.
Pektynę wymieszać z owocami w rondlu.
W razie potrzeby dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Szybko wymieszać wszystkie cukry. Powróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść dowolną piankę metalową łyżką
Kadzi szybko do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę. Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 minut.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)