Jambalaya Cindy
Cindy's Jambalayan to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 8 porcjami. Za 2,08 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 336 kalorii , 19 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Wielu osobom bardzo spodobało się to kreolskie danie. 298 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup liście tymianku, ryż, kiełbasę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Black Bean Soup - Cindy Style , Cajun Cuisine: Vegan Jambalaya i Easy Crawfish Jambalaya .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj kiełbasę i gotuj przez 2 minuty.
Dodaj cebulę, paprykę i seler; dopraw solą i przyprawą Cajun. Gotuj i mieszaj, aż warzywa będą miękkie, 6 do 8 minut. Wymieszaj ryż, aż równomiernie pokryje się mieszanką warzyw, a następnie wlej pomidory z sokiem, czosnek, bulion z kurczaka, liście laurowe i liście tymianku. Doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Po 20 minutach dodaj krewetki i gotuj przez 10 minut bez przykrycia, aż krewetki staną się różowe i nie będą już przezroczyste w środku.
Zdejmij garnek z ognia i odstaw na 5 minut. Przed podaniem usuń liście laurowe.