Jamajskie Curry W Proszku
Przepis jamajski Curry jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest świetnym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.69 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 83 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona anyżu, nasiona kolendry, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 98%. Spróbuj Chilakada Dumpa Podi Koora-Andhra Style Sweet Potato Curry with Curry Powder, Curry W Proszku, oraz Domowe Curry W Proszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona gorczycy, nasiona anyżu, nasiona kozieradki i jagody ziela angielskiego na patelni. Toast na średnim ogniu, aż kolor przypraw lekko ciemnieje, a przyprawy są bardzo pachnące, około 10 minut.
Usuń przyprawy z patelni i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przyprawy z kurkumą zmielić w młynku do przypraw. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.